Laden Evenementen

« Alle Evenementen

MIND Perspectiefsessie: een beroepscode bij Ervaringsdeskundigen in de GGZ

september 22 @ 10:00 - 11:30

Gratis
Perspectiefsessie ED

Meld je aan voor de perspectiefsessie bij Mind als je een visie hebt op een een beroepscode of kwaliteitsstandaard voor Ervaringsdeskundigen in de GGZ.
De sessie wordt geleid  door de VvED (Vereniging van Ervaringsdeskundigen). Of als je één hebt die uiteenzet dat je beter zonder standaarden of met alternatieve, kunt werken als Ervaringsdeskundige in de GGZ.

Wanneer:

Woensdag 22 september van 10.00 tot 11.30 uur online

Wat:

Een beroepscode voor de ervaringsdeskundige professional

Redenen en aanpak:

Waarom zou je dat willen? En hoe pak je dat aan?

Door de grote inzet van veel betrokkenen in het veld ontwikkelt ervaringsdeskundigheid zich in een rap tempo. Mét een brede en nog steeds groeiende praktijk van ervaringsdeskundige professionals in de zorg. Waar veel belangstelling en een toenemende erkenning voor is, en waar de nodige onderzoeken naar wordt gedaan.

Aanmelden via het aanklikken van onderstaande link:

LINK MET AANMELDFORMULIER PERSPECTIEFSESSIE

Een toelichting van de organisatoren

Een beroepscode is een onderdeel van de professionalisering van het beroep van ervaringsdeskundige. In die code beschrijven we beknopt en helder wat een ervaringsdeskundige professional is, doet, en waar deze op aan te spreken is. In het belang van de ervaringsdeskundige professionals zelf, voor de cliënten, voor de andere collega’s in de zorg, voor de instellingen, de financiers, de overheid.  Kortom, een uitdagende stap!

In deze perspectiefsessie gaat iedereen in gesprek over de beroepscode. Wat zijn de voors en tegens? Welke valkuilen zien jullie, en hoe die te vermijden? Welke voordelen, en hoe die te benutten? Wat zou er volgens jullie in elk geval in zo’n beroepscode moeten staan?

De start

Even een opwarming. Er wordt begonnen met een korte beschrijving van het project, een beknopte inleiding van het verschijnsel beroepscode, en hoever MIND daarmee inmiddels is. Daarna start het gesprek over de code en over het beroep. De organisatie is benieuwd naar je visie en input.

 

Gegevens

Datum:
september 22
Tijd:
10:00 - 11:30
Kosten:
Gratis

Locatie

online
Nederland

Organisator

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Telefoon:
033-3032400
E-mail:
info@wijzijnmind.nl
Bekijk de site van Organisator