De initiatiefgroepsleden: Margreet

Margreet

Hallo, ik ben Margreet.

Als 15 jarige leefde ik zelfstandig. Geen middelbare school. Uiteindelijk was een studiebeurs een mooie manier om mijn financiën geregeld te hebben. Toen nog kiezen.
Als jong meisje leerde ik mijzelf programmeren, toen nog op een cassettebandje en met een Atari computer. Maar van huis uit ervaringen met ernstige psychiatrische aandoeningen, ernstige misstanden in de psychiatrie en vast besloten hier iets aan te doen.

Het werd een mix. Eerst maatschappelijk werk, om uiteindelijk toch programmeur en projectleider intra- en internetten te worden.
Tot ik zelf na jaren werken, ondanks een bipolaire stoornis, in 2010 na een aantal traumatische ervaringen languit ging. Met mijn kin over het asfalt. Als een konijn in het schijnsel van koplampen, was mijn leven met een ruk tot stilstand gekomen. Er was geen houden meer aan. Water koken was zelfs ingewikkeld. Ik verloor mijn werk.
En ik zat jaren rechtop in bed met het licht aan, de hond naast me en een mes onder mijn kussen. En het duurde lang voor ik zelf begreep dat dit niet normaal was en ook niet zomaar overging.
Dankzij een wijze therapeut leerde ik: Het is een normale reactie op een hele abnormale situatie. Ik was niet gek. En wat mij hielp was dat de kennis die ik nodig heb om te herstellen, in mij besloten lag. Ik ben expert van mijzelf. Ik moet ruimte maken voor mijzelf. Het herstel zette in.
Niet lang daarna deed ik de opleiding Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn en samen met mijn eerdere werkervaringen geeft me dit een mooie gereedschapskist om als ervaringsdeskundige te werken.

Ik ben lid geworden van het Centrum voor Zelfregie en Participatie omdat zij zich inzet Ervaringsdeskundigheid op de kaart te zetten, door samen te werken, door projecten en onderzoeken te initiëren en ondersteunen.
Op het moment houd ik me bezig met verschillende projecten en opdrachten voor mijn bedrijf Forsie.

(https://forsie.nl en https://www.linkedin.com/in/margreettimmer/ )

<< Terug <<