De initiatiefgroepsleden: Henk


Henk is 63 jaar en geboren in Emmen. Sinds 1995 woont hij met plezier in Delfzijl.

Henk deed en doet vrijwilligerswerk zoals het organiseren van enkele sociale projecten (samen eten, dansmiddagen voor ouderen en Stip, naar voorbeeld van Stip Groningen) ook om zijn ervaringen te delen met anderen. Verder is hij buurtbemiddelaar en maakt hij status-houders wegwijs in onze complexe maatschappij.

Vanaf zijn 50e jaar kon hij met hulp van een psycholoog zijn gedeukte leven herpakken. Hij begon weer te sporten, hardlopen (running therapie) en fietsen. Na een coachopleiding is Henk zich ook gaan verdiepen in het Boeddhisme en verschillende meditatie-vormen. Een gezond lichaam en geestelijke balans was het gevolg en niet onbelangrijk, prettiger functioneren in de maatschappij.
Tot zijn 50e jaar was zijn werkzame leven vaak een worsteling, tezamen met andere trauma’s een periode van overleven. Van recreatief drinken tot problemen wegdrinken werd de weg, waardoor hij een probleemdrinker was met een depressie. “Het leven kan niet zonder hard vallen en opstaan” is een manier van kijken van Henk.
Groot of klein, het is de kunst trauma’s een plek te geven om verder in balans te kunnen leven.

Ongeveer 2 jaar geleden kwam Henk in contact met mensen van de CéZetPé en vond dit direct al een mooie en uitdagende groep. Mensen die vanuit hun persoonlijke ervaringen een eigen bijdrage willen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.
Nadat hij een aantal bijeenkomsten had meegemaakt, werd hij lid van de groep en hoopt zo verder een positieve bijdrage te leveren aan de activiteiten die door CéZetPé worden ondernomen.

<< Terug <<